Ljusmanifestationer för Narkotikaoffer

Kicki Olofsson 27 oktober, 2014

Den 1 november är det Narkotika Offrens Dag!
Denna vecka vill vi uppmärksamma de runt 400 personer som dör i sitt narkotikamissbruk varje år. I dag är det många länder som har tappat visionen om ett narkotikafritt samhälle och istället bedrivs en alltmer drogliberal politik. Genom legalisering av cannabis och avkriminalisering av narkotikainnehav försöker man lindra narkotikans skadeverkningar i samhället. Dessa vindar blåser även allt starkare i Sverige.
Vi tror att detta är fel väg att gå!
Att legalisera narkotika leder bara till en ökad användning och fler skador. Vi vill istället ha ett samhälle helt fritt från narkotika. Varje år får 400 människor sätta livet till i Sverige på grund av narkotikan. Det uppmärksammar vi denna vecka med våra ljusmanifestationer. Varje dödsfall är tragiskt och att öppna för en drogliberal utveckling gör att narkotikan skördar än fler offer!
Vi tänder ett ljus för alla som drabbats!
När en människa dör i missbruk är det långt fler än den själv som är drabbad. Anhöriga, såsom familj, syskon, barn, partner, och andra släktingar, vänner och grannar, berörs. Vi tänder ljus även för dem, de om några vet hur det är att vara ”drabbad” av narkotikans onda konsekvenser. Vi hoppas att vår lilla manifestation kan tända lite hopp för dig om du är drabbad och tända en gnista av kunskap hos dig som aldrig tidigare tänkt i dessa banor.
Denna vecka anordnar vi Ljusmanifestationer
Tisdag 28/10 Vetlanda 10-12 utanför Stadshuset Tisdag 28/10 Jönköping 16-18 Hoppets Torg
Onsdag 29/10 Eksjö 10-12 Torget